Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilsknade till över omkörning

SANDVIKEN En 49-årig man från Sandviken åtalas för misshandel, olaga hot och ofredande i samband med en bilfärd från Gävle till Sandviken.

Annons
Händelsen inträffade för nära två år sedan, i slutet av maj 2002. Den misstänkte mannen blev då omkörd av två yngre män på riks-80 och körde då i sin tur om dem, varefter han lade sig före dem och saktade ner. Så höll de båda bilförarna på ett antal gånger till dess att den nu åtalade 49-åringen svängde av vid östra infarten till Sandviken och stannade mitt i vägen. Den andra bilen stannade bakom och det blev enligt uppgift en kö av bilar bakom som inte kom fram.
Enligt åtalet rusade 49-åringen fram till den andra bilen, där föraren hade rutan öppen. Han svor åt honom och kallade honom bland annat "negerjävel". Dessutom hotade han att skära halsen av honom. Mannen i bilen fick tre knytnävsslag, varav två i ansiktet. Uppträdet slutade med att 49-åringen spottade den andre mannen i ansiktet och på hans jacka.
Den attackerade mannen följde efter 49-åringen in i Sandviken och ringde polisen. Senare på kvällen ringde han också upp honom för att få en förklaring till händelsen.
Han uppger att han i flera månader efteråt varit rädd för mannen och hans hotelser.

Lotta Hildingson

Mer läsning

Annons