Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spår efter rånarna

/

Polisen lyckades under tisdagen inte få fram uppgifter om vilka de två män var som försökte råna Konsum Enen. Personalen som jobbade under rånet har fått stödsamtal och får stanna hemma tillsvidare.

Annons

Tidigt på tisdagsmorgonen började polisen i Sandviken utreda rånförsöket mot Konsum Enen på måndagskvällen. Personal och kunder hördes och polisen knackade under dagen dörr i området för att få fram uppgifter, bland annat om flyktvägen.

Det var vid 19.15-tiden på måndagen som två män i rånarluvor klev in på Konsum Enen på Barrsätragatan och viftade med ett pistolliknande föremål. Men rånförsöket kom av sig och männen flydde ut ur butiken och, troligen, västerut. Polisen är nu tacksam för uppgifter om rånförsöket och flyktvägen.

Hela personalen hos Konsum Enen satt på morgonen i möte med företrädare för Konsum Gävleborg och företagshälsovården. Den som ville fick stödsamtal och de som var direkt berörda har inte jobbat.

– Jag var där redan i måndags kväll, säger Konsum Gävleborgs affärsgruppchef Jens Volden.

Han berättar att det var en del kunder i butiken och tre eller fyra som jobbade. Alla mår självklart dåligt.

– Människor reagerar så olika, säger han. En del är mer skärrade än andra. Men det har visat sig att ju fortare man kommer tillbaka till jobbet desto bättre är det.

Polisen i Sandviken tar gärna emot tips som handlar om rånförsöket. Den som har något att berätta kan ringa på 070-2380107.

Mer läsning

Annons