Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ljusning i ridbråket i Kungsgården

Ridbråket i Kungsgården fortsätter!
Ridklubbarna StORK, Storvik Ovansjö Ridklubb, och KRK, Kungsgårdens Ridklubb, står långt ifrån varandra och nu är det kultur- och fritidsnämnden i Sandviken som fattar besluten.

Annons

StORK har under alla år ridanläggningen funnits svarat för skötseln av det. Efter en konflikt mellan medlemmar i StORK bröt sig flera medlemmar ur föreningen och bildade Kungsgårdens RK och då startade bråket. Medlemmarna i KRK ansåg att de hade samma rätt till ridhuset som StORK eftersom det är en kommunal anläggning. Något som StORK vägrade godta eftersom en person som vill rida i ridhuset måste vara medlem i StORK.

– Egentligen ska vi politiker inte gå in och styra den här verksamheten, säger Anders Östlund, c, medlem i kultur- och fritidsnämnden.

– StORK sköter allt inom anläggningen och har i sina stadgar att du måste vara medlem i klubben. Det kan vi inte gå in och ändra på.

De bägge ridklubbarna vägrar att sätta sig ner vid samma bord för att försöka reda ut problemen. I stället är det kultur- och fritidsnämnden som får sitta som en mellanhand.

I ett brev till nämnden menar en medlem i KRK att med nämndens förklaring måste alla som ska bedriva verksamhet i en kommunal lokal bli medlem i den förening som ansvarar för lokalen.

– Sandvikens IK driver hockeyanläggningen på Jernvallen och kan därmed sätta hyrespriset själv och dessutom ordna arrangemang för att få in pengar. Sandvikens AIK har inte det avtalet utan det är kommunen som sköter bandyisen, förklarar Anders Östlund.

– Bråket i Kungsgården kan kanske jämföras med att fem lovande juniorer lämnade SIK i höstas och valde att spela med Hofors. De var helt enkelt inte nöjda med tillvaron trots att SIK har en lysande anläggning. De ville inte vara kvar utan valde att byta klubb.

Flera medlemmar i KRK gick från StORK till Högbo RK, men fann till slut att resorna blev för betungande.

Mer läsning

Annons