Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vill efterträda Svante Nordh

Ingen vill bli ny kommundirektör i Sandviken.
I alla fall inte sett till att det två dagar före sista ansökningsdag inte har kommit in en enda formell ansökan. Men personalchefen Maria Östgren-Forsberg är inte orolig.
– Vi sitter inte i sjön än, säger hon.

Annons

Efter drygt 20 år på samma post slutar Svante W Nordh som kommundirektör vid 2009 års utgång. Eftersom han är kommunens högsta tjänsteman och inte kan tillsätta sin egen efterträdare så är det upp till politikerna i kommunstyrelsen att fixa det.

En rekryteringsgrupp har utsetts bestående av kommunalråden Peter Kärnström och Monica Jacobsson, båda S, samt Miljöpartiets oppositionsråd Per-Johan Emtell. Personalchefen Maria Östgren-Forsberg samordnar arbetet.

Till sin hjälp har kommunen också anlitat rekryteringsbolaget Source Executive Recruitments, där konsulten Björn Torstensson jobbar med att ragga kandidater.

Tjänsten har nu varit utlyst i en månad och på söndag går ansökningstiden ut.

Men när GD på fredagen ber att få ta del av de ansökningshandlingar som kommit in blir svaret att det inte finns några. Däremot ska ett antal personer ha hört av sig till rekryteringsbolaget med frågor. Björn Torstensson vill inte ge några kommentarer alls utan hänvisar till kommunen.

– Jag ser inte att det finns någon större anledning till oro. Än är det bara februari och Svante jobbar kvar till årsskiftet. Jag kan tänka mig att de som är intresserade först vill föra ett resonemang med rekryteringsbolaget. De sitter väl redan på bra jobb och vill vara riktigt säkra på att det här är något som passar dem, säger Maria Östgren-Forsberg.

Genom att inte skicka in någon formell ansökan går det också att undvika att uppgifterna blir offentliggjorda. Enligt offentlighetsprincipen är alla handlingar som kommer in till en kommun offentliga. Det spelar ingen roll om ett rekryteringsbolag mottar handlingarna för kommunens räkning.

Tanken är att medborgarna ska ha full insyn i den verksamhet som de betalar skattepengar till.

– Det kan säkert vara så att det är många som drar sig för att söka formellt av just den anledningen. De vill inte skylta från början med att de söker jobbet, utan kanske först när de är säkra på att få komma på intervju. Jag litar på att rekryteringsbolaget jobbar professionellt med den här frågan och söker i sina databaser efter lämpliga kandidater. Om en månad kommer det säkert att finnas ett antal namn, säger Maria Östgren-Forsberg.

Mer läsning

Annons