Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isränna avslöjade vägen till tjuvgömma

SANDVIKEN Stöldgodset i stugorna vid Ryssjebodarna kommer från Digerön i Öjaren. Två män från Valbo misstänks för brott.
De senaste årens stölder mot Äventyrarna kan därmed ha fått sin lösning. Bruten is hjälpte polisen på rätt spår.

Annons
I går berättade Gefle Dagblad om polisens tillslag mot två sommarstugor vid Ryssjebodarna vid Öjaren i tisdags. Stugorna ägs av två män i 40-årsåldern, båda från Valbo. Där hittades bland annat det elaggregat, den motorsåg och den öl som stals från äventyrsön Digerön i fredags natt, men även gods från uppemot två år gamla stölder från samma ö. Till exempel två täljstenskaminer, ett stort träbadkar och diverse äventyrsutrustning som sovsäckar och en pilbåge.

Äventyrarna i Högbo bruk har gjort egna efterspaningar efter den senaste stölden som drabbade dem. I lördags låg en tunn hinna av is runt Digerön. De upptäckte då att en båt brutit en ränna i isen i riktning österut mot fyndplatsen.
- Genom inre och yttre spaning och lite tur hittades stugorna, berättar Per Sjöberg vid Sandvikenpolisen.
Ryssjebodarna är ett svårtillgängligt stugområde på fastlandet bara några hundra meter från Digerön. Båt är det enda färdmedlet för att ta sig dit.
Stöldgodset från Äventyrarna var inte det enda som hittades i stugorna. Hos den ene mannen fanns dessutom två hembränningsapparater, aktivt kol och åtta liter hembränd sprit. Han misstänks därför för brott mot alkohollagen.

De vapen som hittades är jaktvapen och ägs av männen. De har licens för vapnen, men förvarade dem på ett otillåtet vis. Männen misstänks därför även för brott mot vapenlagen.
I går gjordes ännu en husrannsakan. Den här gången hemma hos männen i Valbo, men utan resultat. En av valboborna släpptes i går på fri fot efter förhör. Den andre satt fortfarande anhållen på eftermiddagen.

Johan Pihlblad
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se

Mer läsning

Annons