Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

It-jätte öppnar kontor i Sandbacka

/

Ett av Sveriges största it-konsultföretag, Sogeti, öppnar på fredag officiellt kontor i Sandviken. På sikt räknar företaget med att nyanställa 10-15 personer.

Annons

Sogeti hyr sedan tidigare in sig i Sandbacka Park och har ett tiotal anställda på plats. Nu byter företaget till större lokaler och öppnar ett officiellt kontor i den kommunala teknikparken.

Trots den globala finanskrisen och alla varsel räknar Sogeti med att expandera på sikt.

– Även vi har förstås märkt av en nedgång i efterfrågan på våra tjänster, framförallt nationellt. Men vi ser ändå optimistiskt på framtiden. Nu får vi utrymme att växa med 10-15 personer i takt med att efterfrågan ökar, säger kontorsansvarige Andreas Skjutare.

Regionchefen Sergio de Brito menar att Sogetis styrka ligger i att företaget är en etablerad lokal leverantör med kompetent personal.

– Genom den här etableringen kommer vi närmare våra kunder och vi stärker vår leverans i regionen, säger han.

Kontoret i Sandviken blir Sogetis 21:a i landet. Totalt har företaget drygt 150 anställda i Gävle-Dalaregionen.

Som GD berättat är Sandbacka Park fullt uthyrd sedan en tid tillbaka, och det är stopp för fortsatt utbyggnad i kommunal regi. Men genom att en del företag flyttat runt inom teknikparken har det gått att frigöra utrymmen åt Sogeti, berättar enhetschefen Ulrika Nordström-Malmkvist.

Mer läsning

Annons