Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till arenabudget trots kraftigt minus

En enhällig styrelse för Jernvallen Drift AB sa i går ja till budgeten där Göransson Arena går 13 miljoner kronor back de första tre åren.
– Underskottet var inget oväntat, säger styrelseordföranden C-G Sjölander.

Annons

GD berättade förra veckan att det kommunala bolaget Jernvallen Drift AB tagit fram ett färdigt budgetförslag för Göransson Arena som invigs i vår. Budgeten bygger på en rad antaganden om vilka intäkter arenan kommer att ha för exempelvis konferensverksamhet och olika evenemang.

Av materialet framgår att arenan väntas gå 7,2 miljoner kronor back år 2009. Året därpå är underskottet beräknat till 3,9 miljoner kronor och år 3 till 1,7 miljoner kronor.

– Underskottet ligger i den storleksordning jag väntat mig. Ingen verksamhet startar upp med vinst, allting har sin inkörningsperiod, säger C-G Sjölander.

Han betonar att särskilt intäktssidan är osäker med tanke på lågkonjunkturen.

– Det är svårt att veta hur konferensintäkterna påverkas. Men nu har vi ett halvår på oss att se åt vilket håll det bär iväg, säger han.

C-G Sjölander tror inte att antalet besökare i arenan, som är uppskattat till 80 500 personer år 2009, påverkas märkbart av att Sandvik varslat 900 anställda i Sandviken.

– Jag var kommunalråd när Sandvik varslade i början av 1980-talet. Mina erfarenheter från då är att den här typen av verksamhet till och med kan vara en tillgång i ett sådant läge. Folk aktiverar sig istället för att sitta hemma, och människor väljer att flytta hit, säger han.

Mer läsning

Annons