Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järbo Turism vill köpa turisthuset

SANDVIKEN Sandvikenhus begär att länsstyrelsen ger tillstånd till en försäljning av turistlägenheterna på Halvarsbacken till Järbo Tursim. En fastighet som Järbo Tursim rustat upp och hyr ut till turister.
- Det här känns som en bra lösning för annars hade vi tvingats riva huset, säger Sandvikenhus VD Ingvar Ryckertz.

Annons
Redan i början av året fick Järbo Turism börja med två lägenheter. Målet var att i år utnyttja sex lägenheter av husets sexton.
Först 2007 skulle hela huset vara rustat och klart. Intresset för att hyra en lägenhet har varit stort och redan nu har Järbo Turism hyresgäster i alla lägenheterna. Det har gjort att föreningen snabbat på rusten. Lägenheterna har tapetserats, elen dragits om och mattorna är nya. Några tillfälliga jobbare har också bokat lägenheter ända fram till slutet av mars nästa år.
- Annars ser vi Kungsbergets anläggning som det stora dragplåstret, säger Anne-Lie Adolfi, en av de två projektledarna i Järbo Turism.

Allt har i stort genomförts med ideella krafter, men även företagen på orten ställer upp. Anne-Lie Adolfi känner ett stort stöd från bygden för satsningen. Inte minst innebär hyresgästerna ökad omsättning i ortens butiker och näringsställen.
På söndag håller föreningen öppet hus i samband med julskyltningen och visar ett par av de renoverade lägenheterna.

Genom lagändringen som kom i april förra året krävs länsstyrelsens tillstånd för att allmännyttan, i det här fallet Sandvikenhus, ska få sälja fastigheter.
Ärendet kommer också upp på Sandvikenhus nästa styrelsemöte där förslaget blir att Järbo Turism ska få köpa fastigheten för en mindre summa.
Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom_gd.se

Mer läsning

Annons