Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjelle Blues familj hoppas på ett avslut

/
  • Den sista bilden som togs av Kjell-Ove Andersson, den andra personen från vänster, visar att han hade på sig en blå t-shirt och att han bar en röd ryggsäck. Polisen vill komma i kontakt med alla som såg honom under midsommarhelgen. (De övriga personerna på bilden har inget med försvinnandet att göra)

Anhållandet av 46-åringen har gett Kjelle Blues familj hopp.
– Förhoppningen om att den här historien ska få ett lyckligt slut har vi övergett för länge sedan. Men vi hoppas få veta vad som har hänt, säger pappa Bengt-Olov Andersson.

Annons

Torsdagen den 19 juni hälsade Bengt-Olov och Maj-Lis Andersson på sin son Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Andersson som för tillfället bodde i deras sommarstuga.

Han var på ett strålande humör och när föräldrarna sa hej då kunde de aldrig ana att det var sista gången som de skulle prata med sin son.

Efter det cyklade Kjelle Blues till Ria – Hela Människan i Sandviken där han åt en midsommarlunch tillsammans med alla andra som brukar delta i härbärgets verksamhet.

– Då fanns det inga tecken på att något skulle gå fel. Han var som vanligt, glad och positiv, säger föreståndaren Mikael Håkansson.

Efter att Kjelle Blues lämnat Ria har spåren efter honom varit få.

Den sista säkra iakttagelsen av honom är ett foto som togs av en bekant i närheten av Sandviks huvudkontor på midsommarafton. På bilden syns hur han leder sin cykel och att han har en röd ryggsäck på ryggen.

Polisen gick för en tid sedan ut med fotot i hopp om att få in fler tips från allmänheten. Utredningen spretade länge åt många håll men i tisdags hade polisen tillräckligt med bevis för att gripa en 46-årig man som de misstänker ligger bakom Kjelle Blues försvinnande.

Nu hoppas föräldrarna Bengt-Olov och Maj-Lis Andersson att de ska få klarhet i vad som hänt deras son.

– Hans försvinnande finns i tanken precis hela tiden, nattetid också. Nu hoppas vi att vi får reda på vad som har hänt så fort som möjligt. Det skulle vara skönt att få ett avslut, säger Bengt-Olov Andersson.

Han beskriver sin son som en glad och öppen person som pratade med alla. Familjen har aldrig märkt att Kjell-Ove Andersson använt droger men ibland märkte de att något var fel. De vet också att han festade till och från.

– Men när han var hemma hos oss så höll han aldrig på med något sådant. Och det var likadant när han umgicks med sina barn. Han var en väldigt omtyckt pappa, säger Bengt-Olov Andersson.

Föräldrarna understryker att Kjell-Ove aldrig har varit hemlös och vad de vet så hade han inga ovänner.

– Men vi vet egentligen inte vilka han umgicks med annat än deras smeknamn, säger Bengt-Olov Andersson.

Under somrarna bodde Kjell-Ove tillsammans med föräldrarna och sina barn i sommarstugan vid Storsjön.

– Då hade vi väldigt fina stunder tillsammans, säger Bengt-Olov Andersson.

Mer läsning

Annons