Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara för Bangen i Högbo

/

SANDVIKEN Första attraktionen till sommarens Bangen i Högbo är klar. Åke Björänge, ansvarig för Bangen, har nu gjort klart med Esbjörn Svenssons trio.
- Äntligen har det löst sig, säger Åke Björänge. Det var risk för att de inte skulle kunna komma eftersom de är mycket upptagna.

Annons
Esbjörn Svenssons trio flyger från Strasbourg lördagen den 3 juli och har sin spelning på kvällen.
- Trion har blivit mycket internationell under senare år, förklarar Åke. De har spelningar runt om i världen och kör 20 dagar per månad. Så vi kan vara glada att de kommer till oss i Högbo. De är mycket attraktiva.
Esbjörn Svensson har deltagit i Bangen tidigare, men det har varit i andra konstellationer. Bland annat med Nils Landgren och Victoria Tolstoy.
Några andra artister är inte inbokade än.
- Det gäller att ha lite is i magen, skrattar Åke. Vi ska nog kunna få ihop ett attraktivt program till slut. Det brukar vi få.
Bangen flyttar i sommar från Stadsparken till Högbo Bruk. Meningen är att Högbo på sikt ska kunna bygga ut verksamheten och att fler större arrangemang ska kunna hållas på den natursköna platsen.
Bangen ingår också i ett paket där sju stora arrangemang i Gästrikland ska presenteras för en större publik.
- Furuvik, Fallens dag, Cityfesten, Bangen, Ballongflygningen, Ockelbo marknad och bluegrassfestivalen ingår, säger Åke. Samarbetet började redan i fjol, men nu ska vi växa oss starkare. Meningen är att vi ska marknadsföra oss från Stockholm i söder till Sundsvall i norr. Ett samarbete är bra och vi gör det tillsammans med Gästrike Turism.

Jorgen Larsson

Mer läsning

Annons