Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klirr i kassan för Stall Valvet

/
  • Vinnare är vi allihopa. Stående från vänster Anders Wijk, Tommy Steen, Lennart Jansson och Lars Sjökvist. Sittande från vänster Leif Jäderström, Bengt Andersson, Curt Hammarberg och Mike Makarian. Saknas på bilden gör Jan Rydstrand. Foto:LEIF JÄDERBERG

SANDVIKEN Stall Valvet - ett perfekt namn för de 15 delägarna. Så sent som i torsdags sprang deras stjärnhäst Super Light in 250 000 kronor på Vincennesbanan utanför Paris. I och med segern har nu Super Light sprungit in 1.1 miljoner.

Annons
- Ett perfekt lopp av hästen, säger Leif Jäderström, en av delägarna där nio av de 15 kommer från Sandviken.
Leif var själv på plats tillsammans med kompisen Lennart Jansson och såg hästen vinna avstannande med några längder till vinnaroddset 9.46 och 3.90 på plats.
- Jag kommer aldrig att berätta hur mycket jag satsade, skrattar Leif. Men jag hade i alla fall mer pengar i plånboken när jag åkte hem än när jag kom.
- Känslan när hästen vann är obeskrivlig, säger Lennart Jansson. Pengarna spelar ingen roll utan det var glädjen att se den häst man är delägare i vinna ett storlopp.
Det har gått bra för Stall Valvet de senaste åren. I dag finns tre hästar i stallet varav Jörgen Westholm, Romme, tränar två.

De tre hästarna är Super Light, fem år, efter Super Arnie och Orient Broline med den franske topphingsten Ogorek som far. Den köptes som 1,5-åring för 70 000 kronmor plus moms. Så visst har det blivit en bra återbäring på satsat kapital.
Good as Dollar, fem år, efter Good as Gold och Min Tetis och med Tibur som morfar. Senaste löftet är Principle, tre år, efter Donerail och Keystone Hoot och med Valley Victory som farfar. Den är en USA-import som var trea i Gävle senast.
Vi kan ju heller inte undanhålla V75-vinsten på 9,2 miljoner för några år sedan.
- Men i den vinsten var inte alla med, säger Leif Jäderström.
Super Light har under hösten också gjort en rad förnämliga insatser på V75 i Sverige. Var bland annat tvåa i en final efter Tabore och var också tvåa i ett av försöken. På 48 starter har det blivit elva vinster.
Super Light blir nu kvar i Frankrike fram till mars.
- Vi försöker sikta på ett montélopp i slutet av månaden, säger Tommy Steen, också delägare. Men först ska hästen testas att rida.

Det finns också planer på att hästen ska starta under storhelgen i slutet av januari när Prix d' Amerique avgörs.
Gold as Dollar har hittills sprungit in 376 000 kronor på 36 starter varav fem vinster.
Principle har hittills en tredje plats på meritlistan, men delägarna räknar med framtida vinster.
Trots att allt ser ljust ut för Stall Valvet idag började det i moll för flera av delägarna. Första hästen som köptes in, Poker Ribb, kom aldrig till start.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons