Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivbråk får nytt utfall i hovrätten?

Ingen av de inblandade dömdes i tingsrätten för knivbråket på Nya Bruket.
I går inleddes förhandlingarna i hovrätten.

Annons

Knivbråket uppmärksammades över hela landet när Sandvikenpolitikern Battal Batti anhölls för anstiftan till mordförsök. Åklagaren Mikael Hammarstrand ansåg att det fanns bevisning för att Batti gett order om att hans tre släktingar skulle bege sig till bostadsområdet Nya Bruket och göra upp med en rivaliserande familj.

Men Battal Batti släpptes och förundersökningen mot honom lades ned. När förhandlingen i tingsrätten avslutats friades även Battis tre släktingar från alla misstankar om brott. De var åtalade för försök till mord, alternativt grov misshandel.

Att de inblandade hade skador rådde det inget tvivel om. Ambulanspersonalen kunde konstatera att de två män som bodde i lägenheten på Nya Bruket hade knivhuggits. Den yngste av Battis släktingar hade också skurits och hans tarmpaket hängde utanför magen när ambulanserna kom fram.

Men tingsrätten ansåg att det inte var bevisat vem som hade gjort vad när trion brakade samman med de två männen i den rivaliserande familjen. Rätten konstaterade också i sin dom att alla inblandade ändrat sin version av bråket under utredningens gång. De inblandades trovärdighet var med andra ord inte särskilt hög.

Det har inte tillkommit någon ny bevisning i målet men Mikael Hammarstrand ska ändå försöka få trion dömd för mordförsök i hovrätten. Förhandlingen som bevakas av polisen inleddes i går i Gävle tingsrätts lokaler och kommer att pågå i ytterligare två dagar.

Mer läsning

Annons