Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunblogg om varslen i Sandviken

Sandvikens kommun startar nu en blogg om vad som görs lokalt för att bemöta lågkonjunkturen och alla varsel från Sandvik och andra företag.
– Det pågår en rad olika aktiviteter som vi vill berätta om, säger tillväxtchefen Leif Jansson.

Annons

Leif Jansson är chef över kommunens tillväxtförvaltning och har utsetts till samordnare av de kommunala konjunkturinsatserna.

På ”Leif Janssons blogg” berättar han nu vad som görs sedan förra månadens chockbesked om att 900 anställda varslas på Sandvik Materials Technology i Sandviken.

– Det finns ett stort allmänintresse för vad som händer, inte bara hos dem som riskerar att förlora jobben utan även hos övriga allmänheten eftersom varslen indirekt drabbar hela samhället, säger han.

På bloggen berättar Leif Jansson bland annat att ett möte planeras i slutet av januari för att styra upp vilka extra resurser kommunen och länet ska begära från regeringen. Staten har utsett två regionala samordnare för konjunkturinsatserna: landshövdingen Barbro Holmberg och ordföranden i Region Gävleborg, Per-Olof Svensson.

– Jag träffar dem tillsammans med representanter för Sandvik och fack för att konkretisera vilka behov av resurser vi har, säger Leif Jansson.

Själv har Leif Jansson tidigare erfarenhet av liknande arbete, bland annat efter att ha jobbat på länsarbetsnämnden under den internationella krisen i början av 1980-talet.

– Dessvärre får vi nog räkna med att det kommer att bli bra mycket sämre innan det vänder. Det börjar kanske inte bli bättre förrän framåt år 2011, säger han.

På sin blogg skriver han att han har förståelse för vad personer som varslas går igenom, och att det är viktigt att snabbt börja tänka och agera konstruktivt för att hitta ett nytt jobb.

– Kommunens ambition är att i samverkan med företag, fack, region och stat mobilisera resurser för att genom exempelvis utbildningsinsatser hjälpa alla till jobb så snart som möjligt, säger Leif Jansson.

Fotnot: Bloggen nås på www.sandviken.se/janssonsblogg

Mer läsning

Annons