Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommundirektörenslutar men stannar

Svante W Nordh slutar som Sandvikens kommundirektör vid 2009 års utgång. Men han stannar inom den kommunala förvaltningen.
– Så länge jag har hälsan i behåll är min avsikt att jobba tills jag fyllt 65, säger den nu 62-årige kommunchefen.

Annons

Processen med att hitta en ny kommundirektör till Sandviken har pågått sedan i höstas. Det är kommunstyrelsen som tillsätter kommunens högsta tjänsteman. Jobbet kommer att annonseras ut inom kort. Till sommaren hoppas personalchefen Maria Östgren-Forsberg, som samordnar arbetet, att politikerna ska ha kommit till ett beslut om vem som får tjänsten.

– Det ideala vore om den nya kommundirektören kan börja i höst och hinner jobba parallellt med Svante W Nordh ett tag, säger hon.

Men det faktum att Svante W Nordh slutar till årsskiftet innebär inte att han tänker lägga det kommunala arbetet bakom sig. Han fortsätter inom förvaltningen som underställd den nya kommundirektören.

– Det är ännu inte klart vilka mina arbetsuppgifter blir. Det är en diskussion som jag måste föra med framförallt Peter Kärnström (kommunstyrelsens ordförande). Men självklart kommer de nya arbetsuppgifterna inte att inkräkta på den nya kommundirektörens ansvarsområde, säger han.

På frågan om han kan tänka sig att fortsätta jobba till 67 års ålder är svaret nej.

Svante W Nordh började sin nuvarande tjänst i april 1986. Han är en av de kommundirektörer som suttit längst i Sverige.

Mer läsning

Annons