Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krångligt att få öppna ungdomsgård i källaren

SANDVIKEN Satsningen på en ny ungdomsgård i Stensätra har kommit av sig. GD skrev för en månad sedan om planerna som pizzeriaägaren Georgios Michael hade.

Annons
- Tanken var att öppna en ungdomsgård i källaren under pizzerian, säger Georgios.
- Men nu har det bara blivit krångel. Från början verkade det positivt från kommunens sida, men nu har man bara hittat på fel och brister.
Enligt Hans Nilsson, ansvarig för föreningsenheten på kultur- och fritidskontoret, är det i nuläge lite för många brister i projektet.
- Jag tror det blir svårt för Georgios att genomföra projektet. I nuläget är det för mycket som fattas. Bland annat behövs bygglov och vi måste också titta om den här typen av verksamhet passar i huset.
Själv står Georgios mitt uppe i rusten av källaren.
- Det verkar faktiskt vara svårare att få ha en ungdomsgård i källarlokalen än att ha en nattklubb. Hela tiden kommer kommer det bara nya grejer som ska ordnas.
Det har också kommit in klagomål från närboende som inte vetat om planerna för en ungdomsgården. Grannar menar att det blir för livat kring huset.
- Vadå livat, säger Georgios.
- Jag vet att ungdomarna kommer att samlas utanför pizzerian i sommar om de inte har den tänkta ungdomsgården att gå till. Det kan väl för hela friden inte höras om ungdomarna är i källarlokalen.
Några kommunala pengar kan inte Georgios räkna med. Han har heller inte fått något besked om det går att få pengar från de olika fonder som finns tillgängliga inom Sandvikens kommun.
- Troligen är det konkursen jag gjorde med restaurang Garbo 1998 som ligger bakom allt, suckar Georgios.
- Vi har inte ens pengar för att kunna driva våra egna fritidsgårdar, säger Hans Nilsson. Vi skulle vilja ha lokalen i Björksätra öppen en kväll till, men pengar saknas.
Men Georgios har inte gett upp hoppet på en slutlig lösning.
- Jag gör det här för ungdomarna och jag vet att ungdomarna vill ha en ungdomsgård här.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons