Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunglig glans i Göransson Arena

Den 19 mars kommer kungen till Sandviken och Göransson Arena. Samtidigt inbjuds intresserade Sandvikenbor att delta och få en bild av arenan som invigs sista dagarna i maj.

Annons

Ett kungabesök är en stor händelse och senast kungen besökte Sandviken var på sin Eriksgata 1987. Då kom 4 500 personer till Jerntorget för att få en glimt av hans kungliga höghet. Nu återkommer han till Sandviken den 19 mars. den här gången ska Sandvikenborna få möta kungen från innerplan på Göransson arena. En yta som är nästan tre gånger så stor som Jerntorget. Maximalt 5 000 personer kommer att få plats för att få en skymt av kungen 22 år senare, där han både blivit lite gråare och mer tunnhårig.

Lena Modin, informationsansvarig hoppas på en stor uppslutning, men hon ber folk att lämna bilen hemma då parkeringsytan vid arenan ännu inte är färdig. Göransson Arena är långt ifrån färdig, men till invigningen återstår nu bara 73 dagar. Besökarna får därför något rättvisande bild av entré, läktare och konferensutrymmen. Göransson Arena är fortfarande en arbetsplats, men dagen för kungabesöket kommer arbetet på inneplan att ligga nere.

Mer läsning

Annons