Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan håller nattöppet

/
  • Daniel Rosén, Lena Larsson och Ethel Lindkvist från Pingstkyrkans ungdomsarbete i Sandviken vill erbjuda ett nytt alternativ på fredagskvällarna. Foto: JOHAN PIHLBLAD

SANDVIKEN Ser du neonklädda personer med ett kors på magen nu på fredag kväll. Då är det medlemmar från Pingstkyrkan som startar en satsning på Sandvikens ungdomar.

Annons
Varannan fredag framöver kommer Pingstkyrkan att ha öppet hus dit vem som helst kan komma för att fika och prata. Ända till klockan två på natten håller de öppet.
- Vi ser behovet. Det finns mycket droger och många mår dåligt. Vi vill vara ett alternativ till det. Vi vill visa att vi finns och att vi bryr oss om ungdomarna, säger Daniel Rosen, ungdomspastor.
På kvällen kommer ett tiotal personer från kyrkan att vara ute på stan och bland annat servera varmkorv. Men detta är ingen värvningskampanj till Pingstkyrkan, förklarar Daniel Rosén. Men vill ungdomarna prata om gud så gör han gärna det också.
- Att vi tror är inget vi skäms för, säger han.
Det här är bara början, hoppas Daniel Rosén. Visionen är att kunna ordna fler aktiviteter i framtiden. Till exempel visa kristna filmer och anordna resor och teaterpjäser.

Johan Pihlblad
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se

Mer läsning

Annons