Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låga hyror lockbete till Sandbacka Park?

SANDVIKEN Midroc Electro väntar med beskedet om företaget ska flytta till Sandbacka Park eller stanna kvar i sina nuvarande lokaler.
- Det saknas flera underlag, säger Per Sjöstrand, VD för Midroc Electro.
Beslutet kommer nu tidigast i januari.

Annons
Samtidigt anklagar Midrocs nuvarande hyresvärd, Jörgen Rask, kommunen för att dumpa hyran.
- Det är fruktansvärt bra priser. Det är svårt att konkurrera med en kommun, säger Jörgen Rask.
Midroc är hyresgäster i hans lokaler bredvid Bessemergymnasiet i Sandviken. Men företaget vill ha modernare kontorslokaler, och har fått ett konkret erbjudande från kommunen om helt nya lokaler i den nya etappen av Sandbacka Park.

Midroc har också fått ett förslag till hyresnivå i Sandbacka Park.
Det är den nivån som Jörgen Rask reagerar på. Han har själv räknat på en ombyggnad av Midrocs nuvarande lokaler, och har svårt att förstå hur kommunen kan erbjuda så låga hyror för en nybyggnad.
Han har inget exakt kvadratmeterpris, men har fått sådana uppgifter att han kan säga att Midroc får ett fantastiskt bra pris.
- Jag litar på min kalkyl. Den är oerhört grundlig och en ombyggnad brukar vara billigare än en nybyggnad.

Men att kommunen skulle subventionera hyrorna i Sandbacka Park för Midroc tillbakavisas av kommunalrådet Stefan Hedin. Midrocs hyra, om företaget väljer Sandbacka Park, sätts på samma grunder som hyran för Sandvik, som redan har flyttat in i sina lokaler i området.
- Varken vi eller Midroc vill ha någon kommunal subvention. Det finns ingen subvention. Det kan jag garantera, säger Stefan Hedin.
Enligt Per Sjöstrand kom kommunens hyresbud redan för flera månader sedan. Vad den innebär i kvadratmeterpris känner han inte till, bara att det skulle bli en liten fördyring jämfört med dagens hyra. Men han förnekar att bolaget använt kommunens hyreserbjudande som en påtryckning på Jörgen Rask.
- Vi spelar inte ut någon mot någon annan, säger Per Sjöstrand.
Om Midroc tackar ja till nya lokaler i Sandbacka Park blir det troligen ett beslut om en utbyggnad. Kommunstyrelsen har redan sagt ja till en ny etapp, med det villkoret.

Sven-Olof Ekman
026-15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons