Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läge för ny stugby och husvagnsparkering?

/
  • Här vill Mikael Rosén bygga en stugby och plats för 60 husvagnar. Allt för att få lite mer status på det gamla badet.

Stugby och husvagnsparkering vid Hedåsbadet?
Ja, de planerna har Mikael Rosén gått och funderat på under två år. Nu har han kommit så långt att han skickat in en förfrågan till kommunen.

Annons

– Hedåsen har ett utmärkt läge och här finns det onekligen rekreationsmöjligheter, menar Mikael Rosén, själv utbildad kock och han har bland annat drivit Högbo Qvarn, Högbo Golfklubb och har dessutom varit en av delägarna i Äventyrarna.

Roséns målsättning är att bygga ut nuvarande kiosk till restaurangstandard för att kunna ta emot 60 matgäster. Fylla ut och markbereda för 60 husvagnar strax norr om badets parkering. Bygga tio uthyrningsstugor som ska vara fullt moderna och ha vardera fyra till sex sängplatser och att ge service åt turister och sandviksbor genom fiskebåtsuthyrning, kanotuthyrning, äventyrsaktiviteter, sjöbastu, musikarrangemang, uthyrning av skridskor för att intresserade ska kunna åka på plogad bana på Storsjön.

– Det måste vara perfekt för ungdomslag att hyra in sig i stugorna och bara ha några kilometer till Göransson Arena. Idrottsklubbarna kan aldrig ha råd att låta sina aktiva bo på hotell och det här skulle bli ett perfekt komplement, menar Mikael Rosén.

– Vi ska faktiskt kunna ta emot tre lag i den lilla stugbyn och det skulle vara perfekt.

Mikael Rosén ser samma möjligheter med en husvagnsby.

– Ja, närheten till Göransson Arena avgör även här. Dessutom finns det dåligt med husvagnsplatser nära Sandviken. Oftast är de som finns fullbelagda.

– Dessutom skulle det säkert vara bra för hela området om det blev lite liv och rörelse. Dessutom ska den här verksamheten inte störa det motionsspår som finns i området.

Den ekonomiska biten har Rosén redan räknat ihop.

– Vi sålda grejerna när Äventyrarna gick i graven och det är det kapitalet som jag räknar med att använda i det här projektet.

Men på kommunen ser tjänstemännen på projektet med andra ögon.

– Det är först och främst strandskyddet som är problemet. Här rör det sig om 100 meter från Storsjön till stugbyn och enligt lag ska det vara 200 meter, förklarar Anna-Maria Häggblom, stadsarkitekt.

– Vi har haft ärendet uppe på vår beredning och diskutera ärendet och vi är tveksamma till projektet. Visst är stugby en trevlig tanke, men det är som sagt strandskyddet som lägger hinder i vägen.

Enligt stadsarkitekten finns det också en viss risk för privatisering och det ska inte bygg- och miljö vara speciellt intresserade av.

Jan Eriksson, ägare av Trebo Grill har också planer på att bygga ett mindre hotell i anslutning till den redan befintliga anläggningen.

Mer läsning

Annons