Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurade bank på 160 000

Genom att utge sig för att vara en annan kvinna fick 21-åringen låna 160 000 kronor.
Hon var sedan mycket nära att få låna ytterligare 190 000 kronor.
Men 21-åringen avslöjades och åtalas nu för grovt bedrägeri.

Annons

Det var i maj som den 21-åriga kvinnan surfade in på Citibanks hemsida och ansökte om ett lån på 160 000 kronor. I sin låneansökan utgav sig 21-åringen för att vara en annan person. Hon plitade därför ner dennas namnteckning på bankens skuldebrev. Sedan kom pengarna som ett brev på posten.

I augusti försökte 21-åringen genomföra samma slags bedrägeri. Den gången ansökte hon om ett lån hos Ikanobanken under ett falskt namn, men där tog hennes tur slut. Ikanobanken fattade misstankar och hennes låneansökan om 90 000 kronor beviljades därför inte.

När hon försökte att få låna ytterligare 100 000 kronor från Citibank med ett falskt namn lyckades hon nästan med sitt uppsåt. Låneansökan beviljades men pengarna betalades inte ut eftersom banken i sista stund fattade misstankar.

Nu har 21-åringen åtalats för grovt bedrägeri med hjälp av urkundsförfalskning eftersom hon utgett sig för att var en annan person.

Hon åtalas också för två fall av försök till bedrägeri för de två lån som hon nästan lyckades få beviljade.

21-åringen åtalas dessutom för tio fall av bedrägeri eftersom hon tagit emot pengar från tio personer runt om i Sverige. De har satt in pengar på hennes konto för en telefon som hon lagt ut på annons på internet. Men 21-åringen skickade aldrig iväg några telefoner.

I polisförhör har 21-åringen erkänt samtliga brott som hon åtalats för. Om hon döms ska hon betala tillbaka 160 000 kronor till Citibank och även ersätta de personer som hon blåst med hjälp av sina falska annonser.

Mer läsning

Annons