Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maj-Britt får använda hissen igen

/
  • Maj-Britt Jansson och Harry Widh kan använda hissen igen. Fastighetsägaren fick på måndagen dispens till den 4 februari. Under tiden ska man installera en direktkopplad larmtelefon.

Nu kan Maj-Britt Jansson på Parkvägen ta sig ut ur lägenheten igen.
På måndagen sökte och fick fastighetsägaren dispens att använda hissen trots att det inte finns någon larmtelefon installerad ännu.

Annons

Det var i fredags som hissen utan förvarning stängdes av i tvåvåningsfastigheten på Parkvägen i Barrsätra. Hissen hade inte blivit godkänd i besiktningen eftersom den saknade larmtelefon.

På måndagen lämnade fastighetsägaren, Hans Brolin, in en dispensansökan till kommunens bygg- och miljökontor och fick den beviljad. Den gäller till i början av februari och innan dess räknar Hans Brolin med att hissen ska ha en fungerande direktkopplad larmtelefon.

– Hans Brolin var hit på förmiddagen och sa att vi kan använda hissen nu, säger Maj-Britt Jansson. Det var tur för vi fick en chock när vi upptäckte att den var avstängd.

Maj-Britt Jansson har problem med ett ben, tar sig fram med rullator och kan inte gå i trappor. Hissen är en förutsättning för att hon ska kunna bo kvar i huset.

– Vi flyttade hit just för att huset var handikappanpassat, säger hon.

Hans Brolin Fastigheter AB äger ytterligare två likadana fastigheter som ligger intill.

Där är hissarna fortsatt avstängda i väntan på en larmtelefon. Men där finns ingen som är lika beroende av hissen, enligt Hans Brolin.

Mer läsning

Annons