Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maja ska få fart på Torsåker

/
  • Maja Åkerling förverkligar sin dröm och öppnar ett gym i Torsåker.
  • Maja Åkerling vågar satsa på ett gym i Torsåker och passande nog slår hon upp portarna den 2 januari när julmaten ska tränas bort.

Direkt efter nyår slår Maja Åkerling upp portarna till M.Å bra. Gymmet som ska få Torsåkersborna i form.
– Jag har drömt om att få starta ett gym, säger hon.

Annons

När Maja Åkerling var färdig massageterapeut 2002 började hon träna på gym i Hofors. Men hon såg att det blev långa och dyra resor och tog lång tid, speciellt som hon hade småbarn. Därför blev det alltmer sällan hon kom iväg, samtidigt som hon kände att hon behövde träningen för att hålla sig i form. Då började hon fundera på ett gym i Torsåker och nu står det klar i den gamla Konsumlokalen.

– Intill har jag också mitt massagerum, säger hon.

God hjälp har hon haft av Niclas Malmström som liksom Maja Åkerling tränade i Hofors tidigare. Nu ser han fram emot träningen i Torsåker och det ska bli flera gånger i veckan.

Maja Åkerling uppskattar att hon investerat runt 150 000 kronor och i lokalen finns löpband och ett tiotal maskiner. Det räcker bra för att täcka in kroppens muskler och Niclas Malmström säger att det är enkla maskiner som man snabbt lär sig hantera.

– Sedan ger vi en introduktion för den som känner behov av det, säger han.

Maja Åkerling är utbildad förskollärare och har jobbat på Tallbackens förskola. Nu är hon tjänstledig en period för att prova på nya saker och på sikt vill hon gärna gå ner i tid.

Hon ska göra det enkelt för den som vill träna med träningskort till lokalen och med generösa öppettider vill hon ge alla en chans till träning. Hon tycker att träningen är viktig, inte minst då många har stillasittande jobb.

– Jag har fått en jättebra respons ute i byn och många har ringt och bokat in sig redan, säger hon.

Maja Åkerling hoppas också kunna ordna tjejkvällar och åker gärna ut på företag för att ge massage. Behöver hon större utrymme i framtiden så finns mer tomma lokaler i den gamla Konsumbutiken som kan utnyttjas. I dag är gymlokalen färdig och innan nyår ska även massagelokalen stå klar. När hon slår upp portarna den 2 januari hoppas hon att det ska vara rätt i tiden.

– Det är ju vid nyår vi ger löften om att bli bättre och sedan behövs träningen efter all den goda julmaten, säger hon.

Mer läsning

Annons