Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäklare drar igång satsningen på Kungsberget

Swedbanks Fastighetsbyrån ska inom kort börja sälja de första 40 lägenheterna som ska byggas vid Kungsbergets skidanläggning. Lägenheterna är steg 1 i ägaren Branäs jättesatsning på området.

Annons

40 lägenheter ska byggas på den nuvarande husvagnsparkeringen vid Kungsbergets skidanläggning. Lägenheterna blir, enligt uppgift, mellan 54 och 72 kvadrat stora och priset ligger från cirka 700 000 kronor och uppåt.

Ägaren Branäs ska enligt planerna pumpa in 500 miljoner kronor i Kungsberget de närmaste åren för att bygga fler skidbackar, nya liftsystem, 2 500 bäddar och fler restauranger.

– Det här blir en systeranläggning till den som vi har i värmländska Branäs, förklarade Mikael Rundblom, styrelseordförande för Kungsberget, när projektet presenterades i oktober förra året.

Just nu skickas detaljplanen för etapp 1 ut för samråd. Den ska ställas ut i april och bygg- och miljönämnden hoppas kunna anta planen i juni månad. Den kan då vinna laga kraft i juli om inga överklaganden sker. Därefter är det fritt fram att börja bygga de första 40 lägenheterna.

Mer läsning

Annons