Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänks ha stulit mat på jobbet

/

En kommunanställd i Sandviken skulle först få sparken efter misstankar om att ha stulit mat på jobbet. Efter förhandlingar med Kommunal nöjer sig arbetsgivaren nu med en varning, men facket anser att anklagelserna saknar grund.

Annons

Den kommunanställda anklagas för stöld sedan en arbetskamrat hittat ett matpaket tillhörande arbetsplatsen i hennes väska. Enligt kommunen finns det starka misstankar om att hon stulit maten.

– Jag kan inte gå in närmare på fallet. Den anställda har visat illojalitet mot arbetsgivaren. Det är en förtroendefråga för oss och inget civilrättsligt bedömande, säger ansvarig förvaltningschef.

Den anställda har tilldelats en skriftlig varning. Om det händer igen kan hon få sparken. Det var också den disciplinpåföljd som kommunen först tänkte ta till, men som Kommunal stoppade.

Den anställda kvinnan tillbakavisar helt stöldanklagelserna. Någon polisutredning har heller ännu inte gjorts.

Kommunal anser att arbetsgivaren saknar grund för sina anklagelser.

– Det är ingen som sett någon stjäla något, vem vet hur maten har hamnat i väskan. Det är en sak att misstänka någon, men att döma utan att ha tillräckligt på fötterna är helt fel av kommunen. Vi kommer att bestrida det här, säger Annika Stadin som sitter i styrelsen för Kommunal i Sandviken.

Mer läsning

Annons