Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många inflyttare på bandy

/
  • Peter Olofsson och Anna-Lena Svenn var två av dem som kom till inflyttningsfesten på Jernvallen. De kom från Falun till Sandviken förra året och har bosatt sig i en sommarstuga vid Storsjön.
  • SAIK:s maskot Pigge delade glatt ut godis till alla barn som deltog i inflyttarfesten.
  • Kommunalrådet Karl-Evert Olsson lät sig glatt ansiktsmålas med  SAIK-loggan av Julia Linander.

Årets inflyttarfest blev den mest välbesökta hittills. Närmare 150 av de ungefär 1500 som flyttade till Sandviken under förra året kom för att låta sig informeras och bjudas på bandy när femfaldiga mästarna Edsbyn kom till Jernvallen. Centerns kommunalråd Karl-Evert Olsson lät sig glatt ansiktsmålas innan han började mingla med de nya kommuninvånarna.

Annons

Han konstaterade i sitt hälsningstal att kommunen förra året ökade befolkningen med 58 personer när summeringen gjordes 1 november.

– Jag hade hoppats på hundra men vi hamnade på plus i alla fall.

Fler dör än vad som föds och många flyttar från Sandviken. Tack vare att inflyttningen var litet starkare än minusposterna sammantagna blev kommunens siffror för 2008 positiva i slutänden.

De inflyttare som kom till bandydagen samlades en dryg timme före matchstart i sponsortältet där de fick höra både det ena och det andra om kommunen, om SAIK och även litet inför dagens match. När konferencier Kent Byman bad alla som inte varit på bandy tidigare räcka upp en hand åkte en skog av armar i luften.

SAIK-tränaren Ola Grönberg slet sig från lagets förberedelser och gav nyinflyttarna en liten inblick i bandyns hemligheter.

– Det går väldigt fort, var ett besked. Han berättade att SAIK hade tre spelare skadade och gav också tips om vilka i motståndarlaget som borde studeras närmare.

– Egentligen hela laget men 4 och 16 ska ni titta extra på. Och även nummer 28 som åker omkring som en duracellkanin.

Innan han lämnade tältet sa han att matchen skulle sluta 5-5. Med facit i hand blev det förlust med 3-4. SAIK var ändå riktigt bra.

Peter Olofsson och Anna-Lena Svenn var två av kommunens nyinflyttare på Jernvallen. Båda uttryckte uppskattning över att ha blivit inbjudna till festen. De lämnade Falun för Sandviken under förra året. Peter har visserligen rötterna i Sandviken men har ändå bara sett två bandymatcher tidigare i livet. Anna-Lena såg sin andra.

– Vi har flyttat in i pappas sommarstuga vid Storsjön så nu ska vi bygga ut. Själv pendlar jag än men Anna-Lena har fått jobb inom förskolan, berättar Peter innan de slog sig ner för att dricka kaffe.

Efter matchen fick alla nykomlingar en kasse med diverse trevligheter. Och värdefulla vinster lottades ut. Välkomnandet gillades syn- och hörbarligen.

Mer läsning

Annons