Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill bo vid Kungsberget

/
  • Lena Rolander visar gärna upp utbyggnaden av bostäder som ska få Kungsbergets skidanläggning att växa och bli ett stort skidcentrum i regionen.
  • Närturismen blir allt viktigare och det kan ger Kungsberget fördelar, menar turistchefen Eva Hofstrand.
  • Ulrika Johansson får sina skidor vallade av Sten Gisselberg och han förklarar att med vallade skidor går det mycket lättare att svänga och åkningen blir roligare.

Intresset för en bostadsrättslägenhet i Kungsberget är rekordstort och Lena Rolander, chef för Fastighetsbyrån, tror att de ska säljas fort.

Annons

Som GD tidigare skrivit kommer det att bli en stor satsning på Kungsbergets skidanläggning. De närmaste fem åren investeras för en halv miljard i både lägenheter och hus. Fullt utbyggt ska det finnas 2 500 bäddar och nya nedfarter på den södra sidan av berget.

Första etappen blir bostadsrättslägenheter öster om anläggningen vid parkeringen. Området kallas Kungsbergets veranda och där kommer 40 lägenheter att stå klara inför nästa säsong. Sedan fortsätter utbyggnaden med småhus, hyreslägenheter och hotell.

Under två helger har Sandvikens kommun i samarbete med Kungsberget och Fastighetsbyrån informerat om den stora satsningen i Kungsberget. Redan i maj ska spaden i jorden och Lena Rolander säger att det är ett enormt intresse för lägenheterna.

– Ingen är tecknad än, men många har börjat förboka, säger hon.

Turistchefen Eva Hofstrand har känt det stora intresset från folk som bor i Mälardalen. Speciellt som Kungsberget är den närmaste riktiga skidanläggningen. Hon ser även miljöfördelar med Kungsbergets närhet.

– Folk vill åka skidor, men inte åka så långt, säger hon.

Även betydelsen av närturism ökar både sommartid och vintertid och med informationskampanjen vill man visa att Sandvikens kommun har så mycket mer än bara Kungsberget.

Ingrid Palm, ansvarig vid Inflyttarservice, tycker att det är viktigt att prata med folk. Även om de inte flyttar till Sandviken och Kungsberget så kan de välja att förlänga sin vistelse i regionen vilket innebär intäkter till näringsidkare av skilda slag.

Flera olika intressenter har också varit på plats som Björk & Berries Doftcentrum och Äventyrarna i Högbo samt Parkbadet.

Mer läsning

Annons