Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin tog priset med sitt fotografi

/
  • Martin Eriksson, klass 6, Gullhedskolan i Järbo med sin vinnande bild och sin splitter nya kamera.
  • Hela klass sex på Gullhedskolan jublar över att klasskompisen Martin Eriksson vunnit första pris i en fototävling . Nu får alla först äta tårta och sedan se fram emot det andra priset, vårens resa till Kolmården.
  • Självklart måste Martin Eriksson fotografera den häftiga tårtan som klass sex på Gullhedskolan skulle festa på i går förmiddag.
  • Naturfotografen Mattias Klum satt med i juryn som utsåg den vinnande bilden i Lyckoslantens tävling.

Klass 6 på Gullhedskolan i Järbo har en vinnare i klassen. Martin Eriksson tog hem första pris i en fototävling där ingen mindre än Mattias Klum satt i juryn. Av 400 bidrag var Martins bild från Ovansjö ekopark den allra bästa.
I går firade klassen med tårtkalas och i vår väntar en vinnarresa till Kolmården.

Annons

I förra veckan ringde telefonen hemma hos Martin Eriksson i Järbo. Det var den kände naturfotografen, Mattias Klum, som ville berätta att Martin vunnit första pris i en fototävling som bland andra tidningen Lyckoslanten och Swedbank arrangerat för elever i årskurs tre till sex. 400 bidrag hade kommit in till tävlingen. Martin visste att han fanns bland de tio bästa.

– Mattias Klum är min stora idol, säger Martin Eriksson. Jag har varit inne och tittat på hans bildgalleri.

Hans vinnande bild är tagen i Ovansjö ekopark och visar en konstigt växt träklyka klädd med mossa och med gulnade ormbunksblad i förgrunden. Juryn skriver bland annat att bilden är otroligt välkomponerad när det gäller ljus och detaljer och ”förmedlar ett unikt motiv med en härlig känsla av svensk natur som fått leva orörd.”

– Den såg annorlunda och vacker ut, säger han själv om motivet på sin bild.

Martin Eriksson har fotograferat ”på riktigt”, säger han själv, i två år. Så sent som i tisdags köpte han en ny kamera, en systemkamera som han sparat pengar till.

– Helst fotar jag natur, säger han. Natur och hundar.

Martin berättar att det svåraste har varit att inte berätta för någon att han vunnit. Ingen fick veta något förrän i tisdags eftermiddag. Då berättade lärarna det för klassen.

– Vi har också haft svårt att hålla tyst, berättar Anna Winberg, en av lärarna i klassen.

I morse kom Malin Lindfors från Swedbank till Gullhedskolan. Med sig hade hon en jättestor tårta och en överraskning till hela klassen – en resa till Kolmårdens djurpark med specialprogram. Några av killarna i klassen hade hoppats på en miljon men var lika glada ändå.

Martins nya kamera kom till flitig användning vid prisutdelningen. Laila Broman, den andra läraren i klassen, fick låna den. Resten av barnen använde sina mobilkameror till att fota kompisen, tårtan och prischecken. Och Martin poserade gärna.

Mer läsning

Annons