Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa för medborgarna

/
  • Foto: GUN WIGH Ser framåt. I tre veckor ska Sandvikens kommun diskutera framtidsfrågor. - Delta i samtalet, ställ upp, kom med idéer, sa kommunfullmäktiges ordförande Inga Hagström som vände sig till kommunmedborgarna i sitt invigningstal.

SANDVIKEN
En bra kommun ska bli ännu bättre. Den parollen använde sig kommunfullmäktiges ordförande Inga Hagström av när hon invigde mässan "Sandviken ser framåt" i går.

Annons
- Under de kommande tre veckorna ska framtidens Sandviken formas. Kom och säg vad du tycker till oss politiker. Vårt samhälle blir aldrig färdigbyggt, säger hon.
Sandviken har redan många starka kort, påminde Inga Hagström om. Sandvik, Syntronic och Saik är några exempel. Men även en kommun som förknippas med framgångsrika företag och SM-guld i bandy måste blicka framåt.
- Vi måste hänga med. Det är lätt att bli hemmablind och inte se vad som finns. Kanske har vi folkvalda varit dåliga på att tala om det, säger hon.
På kommunmässan har medborgarna flera möjligheter att dela med sig av sina idéer och tankar om Sandviken. I Robinsonburen kan visionärerna spela in sig själva på video och i politikersoffan kan de slå sig ner och ta en diskussion med de folkvalda.
- Visst finns det visionärer i kommunen, nu gäller det bara att de kommer hit, säger Peter Kärnström, socialdemokratisk kommunpolitiker.
En stund efter invigningen hade dock ingen medborgare vågat ta plats i politikersoffan. Robinsonburen stod också oanvänd, även om en och annan gläntade nyfiket på dörren. Men politikerna var inte speciellt oroade.
- Mässan har bara pågått i en och en halv timme. Allmänheten har ju tre veckor på sig att framföra sina synpunkter, säger Klas Palmér, s.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons