Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...men Hedin är inte imponerad

SANDVIKEN - Jaa, den här budgeten innehåller en del öppna dörrar som oppositionen sparkar in.
Stefan Hedin, socialdemokratiskt kommunalråd i Sandviken, blir inte förvånad över det budgetförslag som oppositionen nu har lämnat.

Annons
- Faktum är ju att vi redan har tagit fram en del förslag som nu oppositionen använder sig av, fortsätter Hedin. Och andra är helt enkelt omöjliga att genomföra. Ta bara förslaget om ändrat ägande av Folkets hus. Hur ska kommunen kunna ändra på det när Folkets hus ägs av en egen förening?
Besparingar på 7,5 miljoner på administration och försäljning av Parkbadet och upphandling av demensboende, äldreomsorgen och serviceenheten för 10 miljoner tror inte kommunalrådet är möjligt.
- Vem vill köpa en badanläggning som ger ett underskott på sju miljoner varje år? undrar Hedin. I Borlänge drivs nya badet med kommunala medel trots att det är under privat drift.
- Administrationen har vi redan skalat bort det mesta av. Vi ligger redan under fem procent av kostnaderna och på det ligger vi mycket lågt i jämförelse med övriga Sverige.

Upphandlingen finns med i det budgetförslag som hans parti redan gjort, anser Hedin.
- Men det här är en svårare procedur än många kanske förstår. Ska någon hantverkare i Storvik köpa spik gör han naturligtvis det på orten. Samma sak om en förskola behöver limpa till en utflykt - då köps den i närmaste butik, säger Stefan Hedin.
- Dessutom utnyttjar vi Gästrike Inköp redan i dag. Alla våra råvaror till köken tas därifrån.
Enligt Stefan Hedin är oppositionens budget helt i den stil som han hade förväntat sig.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons