Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midroc har januari på sig att fundera

SANDVIKEN Det dröjer till slutet av januari innan ledningen för Midroc lämnar besked om det blir en flytt till Sandbacka Park och etapp 5 eller om företaget blir kvar i nuvarande lokaler.
Deras nuvarande hyresvärd är skeptisk till satsningen på Sandbacka Park.

Annons
Skulle Midroc välja Sandbacka Park står plötsligt den nuvarande hyresvärden Jörgen Rask med 6 000 kvadrat tomma lokaler.
- Jag har lämnat ett ombyggnadsförslag till Midroc. Nu är det bara att våndas och vänta på det slutliga beskedet, säger han.
Att hyra ut till någon annan verkar utsiktslöst.
- Vilket företag med 300 anställda skulle välja att flytta till Sandviken, undrar Jörgen Rask.
- Trots det bygger kommunen nya lokaler och gör det med kalkyler som får den svenska fastighetsmarknaden att småle. Kommunen har på den senaste tiden blivit ett skämt i byggkretsar.

Enligt Jörgen Rask är kommunen ute på farligt vatten.
- Det handlar om en konkurrensutsatt marknad och inget byggföretag törs satsa i Sandvikens kommun i fortsättningen.
Rask är väl insatt i byggmarknaden och ser kommunens avskrivningsplan på 33 år som ren fantasi.
- Visst går det att ha lång avskrivning på kommunala byggnader som skolor. Men vi ska ha klart för oss att det inte finns hyresgäster som skriver längre hyresavtal än tio år, säger Jörgen Rask.
- Stiger räntan blir också sluträkningen högre och de som till slut får betala än innevånarna i Sandvikens kommun. För det blir inga nya inkomster till kommunen för att Midroc flyttar några kilometer. Det blir bara fler tomma lokaler.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons