Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonstöld i villa

En villaägare i Örta i Sandviken fick en obehaglig överraskning när han kom hem vid tretiden natten mot söndagen. Inbrottstjuvar hade brutit sig in i villan och sökt igenom den. Det enda som vid en första genomgång verkade vara borta är en myntsamling. Ägaren uppger att värdet överstiger en miljon kronor.

Annons

Målsägaren lämnade det fristående huset vid 21-tiden på lördagskvällen och kom tillbaka ungefär sex timmar senare. Då upptäckte han att en dörr var uppbruten. Av anmälan framgår inte om villan var utrustad med tjuvlarm.

Polisens förundersökningsledare ville på söndagskvällen inte gå in närmare på omfattningen av myntsamlingen eller vilka typer av mynt den består av. Av allt att döma låg inte mynten i ett säkerhetsskåp eller liknande utan tycks ha förvarats i någon form av skrin.

Polisens tekniker var på plats i villan på söndagsmorgonen för att söka efter spår som tjuvarna kan ha lämnat efter sig. Dessutom knackade utredare dörr i grannskapet i hopp om att någon gjort iakttagelser som kan kopplas till inbrottet.

Under söndagskvällen satt målsägaren i ett nytt samtal med polisens utredare.

Mer läsning

Annons