Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel slutade i rätten

SANDVIKEN
- Det dunkade i hela lägenheten av smällarna.

Annons
Så berättade ett av vittnena till den svåra misshandeln i en lägenhet i Hofors i slutet av januari. En 38-årig man ska då flera gånger ha dunkat en 54-årig mans huvud i golvet. 54-åringen förlorade medvetandet av misshandeln. Under flera veckor vårdades han i respirator med livshotande skador.
I går stod den 38-årige hoforsbon inför rätta vid Sandvikens tingsrätt. 54-åringen, som fortfarande vårdas på rehabiliteringsavdelning och inte är hörbar, fanns i går inte i rättssalen. Det gjorde dock två personer som fanns med på festen som spårade ur.
38-åringen sade sig inte kunna komma ihåg att han skulle ha dunkat 54-åringens huvud i golvet. Han erkänner dock att han slagit honom.

Inget motstånd
- Han gjorde inget motstånd. Han var för full för att kunna försvara sig, sa 38-åringen.
Även han var, liksom samtliga festdeltagare, kraftigt berusad. Han var i går mycket ångerfull.
- Jag skäms och känner mig dum. Jag ångrar mig, sa han.
Ingen av de andra festdeltagarna ingrep vid misshandeln, eller ens direkt efteråt när 38-åringen lämnat lägenheten. Det par som bor i lägenheten gick till sängs och somnade. Hur länge 54-åringen blev liggande, innan en kvinna till slut ringde efter ambulans, är oklart.
Några timmar efter att 38-åringen lämnat festen väcktes han av polis i sin lägenhet ett stycke därifrån och greps. Sedan dess har han suttit häktad.
Han hade i går mycket begränsade minnesbilder av vad som egentligen hänt. I förhör sa han att han trodde att han gett sig på 54-åringen efter ett bråk om en lägenhetsnyckel.
De två vittnena sade sig dock båda vara säkra på att anledningen till misshandeln var att 38-åringen förlorat besinningen när han fått veta att 54-åringen skulle ha misshandlat en annan kvinna på festen.
Dom meddelas om en vecka.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se

Mer läsning

Annons