Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlades och kastades ned i Kanalen

De två männen slet ned 36-åringen från hans cykel.
Han fick sedan ta emot sparkar och slag och puttades tillslut ned i Kanalen.
Nu åtalas en av männen för grov misshandel.

Annons

Det var i slutet av sommaren som den synnerligen råa misshandeln utspelade sig på Konsulgatan i Sandviken. Natten mot den 17 augusti kom den 36-årige mannen cyklande nedför Konsulgatan när två 28-åriga män plötsligt attackerade honom och slet av honom från cykeln.

När han befann sig på backen ska 28-åringarna ha slagit honom i huvudet och mot kroppen. En av männen ska också ha tagit ett strypgrepp på mannen. Efter någon minut lyckades 36-åringen ta sig upp och försökte springa ifrån 28-åringarna men de tog upp jakten.

Vid Kanalen hade de hunnit ifatt honom. Där sparkade och knuffade de på 36-åringen tills han trillade ned i vattendraget. En av 28-åringarna ska då ha slagit honom i huvudet och när han kravlat sig upp ska den andre ha knäat honom över ryggen.

36-åringen ska återigen ha försökt fly från männen men de kom ikapp på nytt. Den nu åtalade 28-åringen ska då ha dragit ned 36-åringen på backen, tagit ett strypgrepp med ena handen och hållit för mannens mun med den andra. Samtidigt ska den andre 28-åringen ha sparkat och slagit 36-åringen i huvudet och magen.

Nu åtalas den ene 28-åringen för grov misshandel och övergrepp i rättssak eftersom han också ska ha sagt att en polisanmälan skulle stå honom dyrt. Att den andre 28-åringen inte åtalas beror på att han åkte utomlands efter att polisen förhört honom om överfallet.

Motivet till överfallet ska vara att 28-åringarna anklagade 36-åringen för att ha våldtagit en av deras tjejkompisar. Något som skulle ha hänt för länge sedan. De har bråkat tidigare men överfallet i somras var den första gången som 28-åringarna gick från ord till handling.

28-åringen åtalas också för fyra narkotikabrott, fyra stölder och ett fall av brott mot knivlagen.

Mer läsning

Annons