Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt häktad i smuggelsprithärvan

SANDVIKEN
I går häktades den 28-årige man från Sandviken som sedan i början av mars varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i den stora smuggelsprithärvan i Gästrikland och Dalarna.

Annons
Fortfarande är en 30-årig gävlebo anhållen i sin frånvaro.

Falu tingsrätt
Häktningsförhandling hölls vid Falu tingsrätt där en 49-årig avestabo sedan tidigare är häktad, även han misstänkt för delaktighet i härvan.
I den fastighet i Årsunda som 28-åringen hyr beslagtog polis och tull 1 000 liter smuggelsprit i början av mars.
I samband med att 12 000 liter 96-procentig smuggelsprit hittades på ett industriområde i Avesta kom uppgifter fram som gjorde att polisen även fattade misstankar om smuggelbrott på gården i Årsunda.

Omlastning
Fastigheten misstänks ha fungerat som omlastningsstation för spriten. 28-åringen och en 30-årig gävlebo anhölls i sin frånvaro efter tillslaget. Smuggelverksamheten, som ska ha pågått åtminstone sedan i oktober förra året tros ha omsatt tiotals miljoner kronor.
Sandviksbon greps av polis på Arlanda i tisdags när han just klivit av ett plan från Thailand. Där ska han ha semestrat de senaste veckorna tillsammans med den 30-årige gävlebon. Gävlebon fanns dock inte på planet i tisdags och befinner sig alltså fortfarande på fri fot.
Falu tingsrätt beslöt i går att belägga hans egendom med kvarstad vilket innebär att han inte kan röra sina tillgångar. Senast den 4 april ska åtal vara väckt.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons