Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordbrands-misstänkt på fri fot

SANDVIKEN Den 21-årige sandvikenbon som på sannolika skäl var misstänkt för grov mordbrand och grov stöld försattes på fri fot av tingsrätten vid gårdagens häktningsförhandling.

Annons
Brottsrubriceringen ändrades vid förhandlingen till att mannen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordbrand. Den grova stölden, inbrottet i lägenheten före branden, erkände mannen. Vid inbrottet stals bland annat en CD-spelare och en spishäll.
Mannen och hans kamrat, en 17-åring greps i söndags misstänkta för att ha anlagt branden i lägenheten på Baldersplan natten mot söndagen den 16 november. Vittnen såg också två personer på taket före branden. Ingen person fanns i lägenheten som blev helt utbränd, men åklagaren har ändå valt brottsrubriceringen grov mordbrand då det fanns risk för att andra personer i hyreshuset skulle komma till skada.
Åklagaren begärde mannen häktad, dels på grund av brottets art, dels för att mannen inte ska kunna undanröja bevis och fortsätta sin brottsliga bana. Vid häktningsförhandlingen förnekade 21-åringen delaktighet i branden.
Tingsrätten såg det inte styrkt att mannen skulle kunna undanröja bevis eller begå ytterligare brott varför han försattes på fri fot, men misstankarna mot mannen kvarstår.
Ett erkännande till den grova mordbranden finns från mannens kamrat, 17-åringen. Han är sedan i onsdags omhändertagen av de sociala myndigheterna.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons