Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om satsningar efter Sandviks varsel

I ett första möte efter Sandviks jättevarsel träffade kommunledningen i går företrädare för företaget, regionen och arbetsförmedlingen.
– Vi måste se till att de som drabbas av varslen stannar inom länet, säger regionchef Mats Törnquist.

Annons

Efter förra veckans chockbesked om att Sandvik varslar 900 anställda i Sandviken drar diskussionerna nu igång på allvar om hur neddragningarna på bästa sätt ska bemötas.

I går träffade kommunalrådet Peter Kärnström, s, företrädare för företagsledningen, arbetsförmedlingen och Region Gävleborg, ett samarbetsorgan mellan länets kommuner och landstinget.

– Det var ett bra första möte där vi fick en redogörelse från Sandvik och började resonera om fortsättningen. Vi var alla överens om att vi måste se till att det finns kompetent arbetskraft i regionen när konjunkturen väl vänder, säger Mats Törnquist.

Vilka åtgärder som behöver sättas in gav mötet i går inga utförligare svar på.

– Det är svårt att redan nu peka på generella åtgärder. Vi vet inte ens hur många som berörs av varslen än, säger han.

De olika aktörerna ska nu börja kartlägga vilka resurser som finns inom företag, kommun och region.

– Sedan måste vi förstås vända oss till staten så att vi även kan få nationella resurser. Sett till hur det ser ut i landet nu med alla företag som varslar så är det här en viktig politisk fråga för regeringen, säger Mats Törnquist.

Han menar att det kommer att krävas allt från utbildningsinsatser till satsningar på bra kommunal service och attraktiva bostäder.

– Det viktiga är att de som drabbas av varslen känner att de vill stanna kvar inom regionen och övervintra lågkonjunkturen, säger han.

Även Charlotte Humling, chef för arbetsförmedlingen i Sandviken, Hofors och Ockelbo, deltog vid gårdagens möte.

Hon ser inte att gårdagens besked om att även Ovako varslar uppemot hundra anställda i Hofors kom som någon direkt överraskning.

– Det kommer varsel varje vecka nu. Vi hanterar det i samarbete med företagen och berörda kommuner. Det finns inga generella lösningar utan vi måste jobba individbaserat, säger hon.

Kommunens tillväxtchef Leif Jansson förordar satsningar på vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, högskoleutbildning och anda kompetenshöjande insatser.

– Det finns beprövade kunskaper om hur man jobbar i en lågkonjunktur. Från kommunens sida har vi ett ansvar för att medverka i det vi kan, men huvudansvaret har staten, säger han.

 

Mer läsning

Annons