Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När de ändå är i backen...

/
  • Framtidens husköpare kollar in utbudet. Kanske kan de påverka mamma och pappa att flytta närmare skidbacken. Foto: Annakarin Björnström

KUNGSBERGET Eftersom många stockholmare kommer till Kungsberget för att åka skidor kan de lika bra stanna kvar hela helgen och bo i eget hus. Så resonerar i alla fall mäklarna och fastighetsägarna i Sandviken.

Annons
I helgen hade fastighetsmäklarna och Sandvikenhus en drive nedanför skidbacken. Målet är att få fler från Mälardalen att bosätta sig i Sandviksområdet, på fritiden eller permanent.
- Det är redan stor inflyttning från Gävle. Vi har bra priser och kommunikationer, berättade Lena Rolander, Föreningssparbankens fastighetsbyrå.
På en tavla, strategiskt placerad i närheten av liften, hade hon ett flertal objekt som kanske kan locka 08:orna.
- Många tittar och blir förvånade över priserna. Några har också lämnat intresseanmälningar.
Och nog är priserna betydligt lägre än i Stockholmsområdet. En enplansvilla i Järbo för 425 000, en 30-talsvilla i Hofors för 95 000 eller kanske ett rustningsobjekt i Torsåker för 175 000 kan locka.
Störst intresse var det för fritidshusen enligt Lena även om några tittat på året-runt-villor. Lägenheterna lockade inte på samma sätt.
- Det finns en del tomma lägenheter i ytterområdena men dem köper norrmännen.
Men Kungsberget bjöd på fler lockelser denna soliga lördag. Ett ställe som var mycket välbesökt var "vallarboden" där Jan Fahlborg från Kungsbergets alpina hade fullt sjå.
- Strykjärnet ska inte vara för varmt, då kan det bränna belaget. En eller en och en halv plupp, kan man säga så, är lagom.
Snowboard-, blade- och slalomåkande killar i tonåren flockades kring strykjärnen för att lära sig få bästa glidet.
- Belaget blir torrt så det ska vallas med smältvalla varannan vecka under säsongen, berättade Jan för pojkarna som hanterade strykjärnen lika ledigt som om de strök skjortor där hemma varje vecka.

Moniqa Swälas
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons