Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan fullt hus

/
  • Lägenheterna i Björksätra i Sandviken är populära i Norge. Endast åtta av 38 finns kvar och när de är sålda är företaget Svensk Fritid berett att köpa fler lägenheter. Foto: Lasse Halvarsson

SANDVIKEN Bostadsområdet Björksätra är populärt i Norge. Av de 38 lägenheter Svensk Fritid AS i Norge köpte för ett år sedan återstår idag bara åtta.

Annons
- Visst vill vi köpa fler lägenheter i Sandviken, säger också Arild Guldbransen, försäljningsansvarig på Svensk Fritid. Så fort de resterande åtta lägenheterna sålts så köper vi flera.
Svensk Fritid har option på att köpa tre hus till med 72 lägenheter av Sandvikenhus. Optionen gäller även för 2004.
Intresset bland norrmännen är stort att köpa lägenheter i Sverige .

- Det beror på de mycket höga priserna i Norge, säger Arild. En trerumslägenhet där kostar 900 000 kronor, i Sandviken ligger priset på en trea på 90 000.
Av de norrmän som köper lägenheter i Sverige väljer ungefär 40 procent att skriva sig i Sverige. De vill helt enkelt ha ett billigare boende.
Svensk Fritid har hittills köpt 1 800 lägenheter runt om i Sverige till ivriga norska spekulanter. De senaste åren har försäljningen legat på närmare 300 lägenheter per år.
- Sandviken ligger bra till, menar Arild Guldbransen. Närheten till Storsjön uppskattas.

Enligt Arild blir norrmännen mycket väl mottagna i Sverige. För Sveriges del handlar det om en köpstark grupp norrmän. De är helt enkelt villiga att spendera sina pengar i Sverige, där priserna ligger på en betydligt lägre nivå än de är vana vid från sitt hemland.
Nu har också de norska lägenhetsägarna bildat en bostadsrättsförening.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons