Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedläggningen av Skogsgläntan överklagas inte

SANDVIKEN Fullmäktigebeslutet att lägga ner Skogsgläntans demensavdelning kommer inte att överklagas.
- Vi kan inte hitta sådana brister i hanteringen av ärendet att vi kan gå vidare, säger moderaternas oppositionsråd Riitta-Liisa Björk.

Annons
Som Gefle Dagblad berättade i går planerade folkpartiet och moderaterna att överklaga budgetbeslutet att lägga ner Skogsgläntans demensavdelning.
Riitta-Liisa Björk undersökte möjligheterna till det under gårdagen, och har kommit fram till att det inte är någon idé. Hon förklarar att oppositionen bör vara självkritisk i det här läget.
- Vi kanske kunde ha agerat annorlunda själva. Och framförallt tidigare, säger hon.
Hon menar att oppositionen hade kunnat rädda Skogsgläntan under budgetomröstningen i måndags. Men då hade de varit tvungna att ha ett förberett alternativ. Ett förslag på hur de nödvändiga nedskärningarna skulle finansieras på något annat sätt. Och det hade man inte.
- Då hade vi med ett enigt beslut kunnat lyfta hela frågan om Skogsgläntan ur budgeten, säger Riitta-Liisa Björk.
I sådana fall hade vänsterpartiet ställt upp och röstat ner socialdemokraternas budget. Det har de redan sagt, och det upprepades av ledamoten Ida Gabrielsson i går.
- Vi hade kunnat offra samarbetet med s. Men inte utan att få igenom förslaget. Det sa vi under mötet och det var därför vi la ner våra röster. Det är ju ingen idé att rösta och förlora, säger hon.
Som konstaterats tidigare hade man inte kunnat vinna en omröstning mot s i måndags eftersom det saknades en kristdemokrat under mötet. Därför valde vänstern att lägga ner sina röster.

Magnus Lundquist

Mer läsning

Annons