Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer ÖoB till Sandviken

/
  • Thunbergs Bil säljer sina lokaler och får nya grannar när KB Bygg bygger nytt åt Överskottbolaget. Troligen blir det byggstart inom ett par veckor. Foto:Lars Wigert

SANDVIKEN Överskottsbolaget, ÖoB, ska etablera sig i Sandviken.
Företaget får nya lokaler vid Thunbergs Bil i Vallhov.

Annons
Affären har genomförts genom att investeringsbolaget KB Bygg i Stockholm har köpt de lokaler som Thunbergs Bil finns i.
- Vi säljer våra lokaler vid Vallhov och ska i stället hyra dem, säger Jonas Olsson, chef på Thunbergs Bil.

KB Bygg ska bygga nya lokaler på den mark som ligger väster om Thunbergs lokaler. De lokalerna ska Överskottsbolaget sedan hyra.
- Vi har haft ett bra samarbete i Gävle och nu ska vi fortsätta det konceptet, förklarar Jonas Olsson. Eftersom utvecklingen varit så gynnsam i Gävle vill vi också göra det i Sandviken. På så sätt kan vi skapa lite liv i ett halvtråkigt område.
Överskottsbolaget har under flera år försökt etablera sig i Sandviken. Det var meningen att företaget skulle in i de lokaler som finns i Galaxen, men affärsytan blev för liten och en om- och utbyggnad blev för dyr.
- Vi räknar med att Överskottsbolaget ska kunna flytta in i de nya lokalerna redan till 1 september, säger Fredrik Gyllenhammar, ansvarig för det Stockholmsbaserade investeringsföretag som ligger bakom affären.

Allt är klart för att sätta igång med byggandet. Byggstart blir det troligen redan i januari.
- Överskottsbolaget får en lokal på 2250 kvadratmeter, berättar Fredrik Gyllenhammar. Sedan ska vi göra en gemensam infart och skyltning tillsammans med Prix. Det har varit lite rörigt med infarten tidigare.
Den här affären genomförs på exakt samma sätt som gjordes i Gävle.
- Det finns möjligheter att jag kan göra fler affärer i Gästrikland, säger Fredrik Gyllenhammar. Jag är alltid intresserad av bra affärer.
Att Överskottsbolaget bygger nya affärslokaler har blivit vanligt. Bland annat har en ny butik byggts i Avesta.

Jörgen Larsson
026-277596
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons