Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu söks en fjärde rånare

Polisen söker efter en fjärde person som deltagit i bingohallsrånet.
Han är 20 år och bor liksom två av de andra misstänkta rånarna i Malmö.
– Vi har inte fått tag på honom ännu, säger åklagaren Therese Stensson.

Annons

Utredningen av bingohallsrånet i Sandviken gick länge trögt men efter måndagens häktningsförhandlingar verkar uppklarandet gå som på räls. Då erkände en 16-årig pojke att han deltagit vid rånet. Han häktades inte men fick i stället följa med polisens utredare och genomgå ett långt förhör.

Allt tyder på att 16-åringen berättade allt för polisen. Redan innan förhöret avslutats greps en 21-åring hemma hos sina föräldrar i Sandviken. Han nekar till brott men ska ha varit chaufför åt trion som skrämde upp bingospelarna med sina k-pistliknande vapen.

Samtidigt gick det ut en efterlysning på en 20-åring som bor i Malmö. Han ska ha genomfört rånet tillsammans med 16-åringen och den häktade 19-åringen.

I går eftermiddag var 20-åringen fortfarande på fri fot.

– Men jag hoppas att vi får tag i honom snart, säger Therese Stensson.

Om polisen inte har lyckats gripa honom kan åklagaren ändå gå vidare och åtala den trio som polisen har koll på. 20-åringen kan sedan åtalas i efterhand för rånet.

Det är fortfarande oklart om de misstänkta rånarna använt sig av riktiga och skarpladdade vapen eller om de använde sig av verklighetstrogna kopior vid rånet.

– Det är en sak som vi måste utreda vidare, säger åklagaren.

Skulle det visa sig att vapnen var riktiga kan pojkarna komma att åtalas för grovt rån.

Mer läsning

Annons