Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vikarieorganisation rosas

En ny vikarieorganisation inom förskolan i Sandviken får ros både av rektorer och av facket.
En effekt blir att vikarier som annars riskerat uppsägning nu får fortsätta jobba under våren.

Annons

Bakgrunden till den nya vikarieorganisationen är kommunens hälsoprojekt Frisk förskola som GD berättade om i höstas.

– Under projektet framkom tydligt att det är ett stort stressmoment för personalen att få tag på vikarier vid oplanerad korttidsfrånvaro, säger Anita Persson, förskolechef inom Sandvikens kommun.

Tidigare har personalen tillsammans med rektorn ansvarat för att ringa in en extern vikarie när någon blir sjuk. Men ofta är det svårt att få tag på någon som kan hoppa in med kort varsel. Det har inte heller funnits namnlistor att utgå ifrån.

Enligt det nya systemet tar kommunen i stället hjälp av sex projektanställda förskollärare som annars skulle ha riskerat uppsägning när kommunen sparar pengar.

– De här anställda har basplaceringar som extraresurser på vissa förskolor, men blir även skyldiga att vikariera på förskolor i närområdet om det behövs, säger Anita Persson.

På så vis ska vikarieanskaffningen gå betydligt smidigare framöver – till en lägre kostnad än tidigare.

– Det underlättar för oss alla att få vikarier som känner barn och personal och som dessutom kan rutinerna, säger Marie Bergqvist, rektor för bland annat Sätralinjens förskola.

Den nya vikarieorganisationen är tänkt att pågå som ett försök fram till och med juni för att därefter utvärderas.

Margith Lind på Lärarförbundet i Sandviken är positiv.

– Vi ser bara fördelar med den nya organisationen. Nu får vikarier som annars riskerat uppsägning en chans att fortsätta, personalen slipper stressen med att jaga inhoppare och vikarierna blir välkända ute på arbetsplatserna. Vi skulle vilja se liknande vikarieorganisationer även inom grundskolan och gymnasiet, säger hon.

Mer läsning

Annons