Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt företag i Sandbacka Park

Företaget får kommunalt stöd för att kunna etablera sig i Sandvikens teknikpark.

Men Movexums vd Ulf Borbos avslöjar att de också har ett samarbete med Sandvik på gång.

Annons

– Det handlar om ett av våra viktigaste projekt, säger han.

Under kommunstyrelsens sammanträde den 22 februari beslutades att företaget Movexum får 135 000 kronor i finansieringshjälp från kommunen. Företaget kommer att inrätta en arbetsplats i Sandbacka Park där 44 företag som främst jobbar inom IT och teknik sitter.

Sandvikens kommun säger i ett pressmeddelande att de ser ett intresse i att koppla ytterligare resurser till det utvecklingsarbete som görs inom Sandbacka Park.

– Vi utökar vår närvaro när det gäller att hitta innovationer och entreprenörer i det här området, säger Ulf Borbos, vd för Movexum.

Han berättar att etableringen i Sandviken också innebär att de anställer ny personal.

Movexum har redan börjat inflyttningen, men kommer vara helt på plats någon gång i juni eller juli för att kunna börja arbeta.

– Vi kommer bland annat att hjälpa företag att komma ut på marknaden och med affärsplaner. Vi behöver inte komplettera dem på deras områden. Vi går in med affärstänket och hjälper dem med det, säger han.

Ulf Borbos berättar också att de diskuterar ett projekt med Sandviks forskningsavdelning och att det också är en god anledning till att ha kontor i Sandviken.

– Det är bra att sitta nära för dialogen. Det handlar om ett av våra viktigaste projekt som sätter igång i maj. Det är ett av de mest spännande projekten som vi kommer att driva i regionen. Intentionerna är väldigt högt ställda från både vårt och Sandviks håll. Jag värderar det väldigt högt att vi har ett samarbete med de stora näringslivsföretagen. Så vi kommer lägga stora resurser på det. Mer kan jag inte säga just nu, berättar Ulf Borbos.

Mer läsning

Annons