Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för Gysingelänken

Det stormiga landstingsmötet kan gynna buss­kooperativet som driver Gysingelänken. Mötet beslöt att samarbeta med kooperativet för att rädda trafiken.

Annons

Mats Ehn, ordförande för Österfärnebo Gysinge busskooperativ vädrar morgonluft efter landstingets senaste möte. Där beslutades att landstinget ska ta upp ett samarbete med busskooperativet för att rädda trafiken. Sandvikens kommun har sagt nej till stöd då kommunen anser att det är en länsöverskridande trafik och därmed är en fråga för landstinget.

I ett brev till landstingsstyrelsen informeras styrelsen om läget som innebär att busslinjen kan drivas som längst januari månad ut. För en fortsatt planering vill kooperativet ha ett snabbt svar omfortsättningen som kräver stöd på drygt 100 000 kronor för året ut.

Kooperativet vill se en treårig uppgörelse för att slippa årliga nedläggningshot. En långsiktigt fastlagd trafik kan också positivt påverka antalet resande som då vågar välja bussen som alternativ.

Sedan en tid finns Gysingelänken med i Resplus-Samtrafiken och blir det en fortsättning vill kooperativet att den ska komma med även i X-Trafiks tidtabell för nästa säsong.

Mer läsning

Annons