Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hus – grönområde försvinner

Ett fyravåningshus ska byggas vid Ängsbackens vård- och omsorgsboende. Då försvinner ett grönområde.

Annons

Huset ska bli en tillbyggnad till redan befintliga byggnader. En ansökan har gjorts om förändringar i detaljplanen på ett område som är 1 200 kvadratmeter stort.

Marken ägs av kommunen och där finns i dag gräs och skogbevuxen naturmark.

För att kunna bygga huset vid redan befintliga byggnader måste en del av åsen och vegetationen schaktas bort.

Mellan huskropparna behöver en ny utemiljö skapas eftersom en skogsdunge försvinner vid utbyggnaden.

Tanken är att skapa ett antal nya parkeringsplatser för anställda och besökare.

Det är behovet av fler vårdplatser i kommunen som ligger bakom planerna att bygga ut.

Mer läsning

Annons