Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt lärarlarm: Det här går inte längre

SANDVIKEN Lärarna på gymnasiets individuella program, IV, går på knäna.
Orsaken är brist på samarbete och kommunikation med politiker och tjänstemän, skriver de i ett brev till kommunen.

Annons
Gefle Dagblad har tidigare berättat om att kunskapskontoret i Sandviken har problem. Samarbetet mellan politiker och tjänstemän har liksom informationsflödet mellan nämndens ledamöter enligt flera källor fungerat dåligt.
Nu är det lärarna på IV, där elever med stort behov av särskilt stöd går, som slår larm.
Lärarna målar upp en bild av en hopplös arbetssituation.
"Genom att söka kontakt med skolansvariga politiker och tjänstemän har vi beskrivit situationen och inbjudit till samarbete i dessa för oss och våra elever så viktiga frågor. Vi tvingas konstatera att detta arbete har varit fruktlöst", skriver de i det uppgivna brevet.

Orsaken till problemen på IV är de senaste årens neddragningar, skriver lärarna.
"Vi kan inte längre med bibehållen kvalitet klara av det 'uppdrag', som vi, visserligen ensidigt, formulerat. Om det är beslutsfattarnas mening att avveckla IV, så har denna metod alltför stora negativa konsekvenser för de ungdomar som tillhör de allra mest utsatta och sårbara av Sandvikens innevånare", skriver lärarna i sitt brev.
De kräver att få svar på vilket uppdrag de egentligen har. För med nuvarande resurser säger de sig inte klara av att utföra det som de själva tror att de ska göra. Nämligen bedriva en bra undervisning för elever med svårigheter.

Magnus Lundquist
026-277598
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons