Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okänd person stämde träff med förskolebarn

Några föräldrar till barn på Blåsippans förskola i Sandviken är oroliga sedan en okänd person sägs ha stått utanför staketet och försökt stämma träff med några av barnen. Efter händelsen har förskolan sett över alla säkerhetsrutiner och kontaktat polisen.

Annons

För ett par veckor sedan berättade några av flickorna på förskolan för personalen att en okänd person stått utanför staketet och pratat med dem. Personen, en pojke eller en man, ska ha stämt träff med barnen och sagt att de inte fick säga något till föräldrarna.

– Tydligen skulle han komma och hälsa på. Flickorna sa att det var en pojke, men vi har ingen uppfattning om åldern, säger rektorn Katarina Nyström.

Hon betonar att det är många som passerar förskolan och att det inte behöver vara något farligt.

– Vi har inte upplevt någon hotbild eller känt rädsla.

Men händelsen har oroat de berörda föräldrarna, som upplever att rektorn inte tar situationen på allvar.

– Ska det behöva hända att ett barn rövas bort innan rektorn tar det som ett hot? står det i ett anonymt brev till kommunen.

En annan ifrågasätter varför föräldrarna inte informerats om vad som hänt.

Men Katarina Nyström anser att förskolan gjort vad som krävs. Efter händelsen repeterades alla säkerhetsrutiner med personalen. Det ska vara bra bemanning på gården. Inga områden får lämnas obevakade. Personalen ska hålla noga koll på vilka barn som är ute och inne. När föräldrarna hämtar ska barnen bockas av på en lista.

– Det är rutiner som vi gått igenom förut, men just vid den här händelsen var personalen upptagen med de andra barnen, säger Katarina Nyström.

Hon har även kontaktat polisen.

– Men det gick inte att göra någon polisanmälan eftersom det inte skett något olagligt, säger hon.

I går hade hon skrivit ett brev som skulle gå ut till alla föräldrar. Småbarnspappan Kjell Olsson sitter med i föräldrarådet. Han tycker att förskolan hanterat situationen bra.

– De har gjort helt rätt. Jag litar på personalen här och vet att de har ständig koll på barnen. Det är högt i tak och föräldrarna erbjuds alltid att vara med och diskutera problem, säger han.

Mer läsning

Annons