Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna förskolan räddad

/
  • Öppna förskolan i Kanalkyrkan blir kvar sedan politikerna i Kunskapsnämnden ändrat sig.

Protesterna mot kommunens sparförslag hjälpte. Kanalkyrkans öppna förskola i Sandviken får vara kvar – i alla fall nästa termin.
– Skönt att det kom en lösning före jul, säger Folke Åslund, församlingens kassör.

Annons

Egentligen var sparförslaget redan klubbat och klart. Kunskapsnämnden beslutade redan på sitt förra möte om nästa års budget, och där fanns inget bidrag med till Kanalkyrkans öppna förskola i centrala Sandviken. Tidigare har förskolan fått ett årligt bidrag från kommunen.

Som GD berättade reagerade personal och föräldrar med stor besvikelse på sparåtgärden som sannolikt skulle tvinga förskolan att stänga.

Men efter bara drygt en vecka har politikerna ändrat sig.

”Efter starka önskemål från föräldrar har vi nu kommit överens med Kanalkyrkan om fortsatt samarbete utifrån nuvarande avtal även vårterminen 2009”, skriver kunskapsnämndens vice ordförande Ann-Catrin Brockman, s, i ett brev till några av de oroliga föräldrar som hört av sig till kommunen.

Enligt Folke Åslund bygger överenskommelsen på att kommunen ger hälften så mycket pengar som tidigare, det vill säga ungefär 60 000 kronor för ett halvår.

Även Göranssonska stiftelserna bidrar sedan flera år tillbaka med pengar till den öppna förskolan. Stiftelsernas villkor för att fortsätta ge bidrag är att även kommunen visar intresse för att ha förskolan kvar.

– Nu har vi i alla fall vårterminen säkrad. Vår förhoppning är att stiftelserna ska höja bidraget till hösten, men vi får se hur det blir, säger Folke Åslund.

Enligt Ann-Catrin Brockman ska kommunen försöka bidra med pengar till förskolan även för höstterminen 2009.

Mer läsning

Annons