Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parfymfritt - då kunde allergikerna bada

/
  • Foto: LASSE WIGERT Njuter av värmen. Benka Lind med döttrarna Evelina och Emma passade på att bada i Parkbadet på söndagen.

SANDVIKEN
Ute ven vårvindarna, men inomhus var det badvarmt.
På söndagen bjöd Astma- och Allergiföreningen i Gävleborg på gratisbad i Parkbadet i Sandviken som var abonnerat hela förmiddagen.

Annons
- Det här är mycket för att markera att det är barnallergiåret i år, säger Irene Erlandsson, som vice ordförande i Gävleborgsavdelningen.
- Men det är också för att många har svårt att vara på badhus, på grund av parfym och annat.

Bara 120 kom
Hon är lite besviken på intresset. Bara 120 personer dök upp, fast det fanns plats för 200.
- Vi har varit dåliga på att annonsera, vi har bara informerat via lokalavdelningen. Ovanåker har varit bäst på att få med folk. De kom med buss fast de fick åka så tidigt för att hinna, säger hon.
- Det kan hända att vi gör om det. Det kommer kanske fler nästa gång än nu när det var nytt, säger hon.
En av dem som utnyttjade möjligheten att bada var Astrid Tångeryd från Järbo, som tog med sig barnbaren Natalie och Mikaela.
- Annars kan jag bara åka hit i veckorna på grund av parfym och parfymerade sprayer som folk använder i omklädningsrummet. Onsdagar är bäst. På helgerna går det inte, då skulle jag hamna på sjukhus, säger hon.

Icke godkänt fika
Men inte ens när Astma- och Allergiföreningen hyrt Parkbadet går det att fika där. Yngsta barnbarnet Mikaela är födoämnesallergiker.
- Det finns inget att köpa som hon kan äta. Jag har fått ta med fika, säger Astrid Tångeryd.

Mer läsning

Annons