Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker sparkade kvinna

En kommunpolitiker i Sandviken dömdes nyligen till 100 timmars samhällstjänst för misshandel. Han har sparkat en kvinna i underlivet och hotat att döda henne.
Partiet har begärt att mannen ska ta en ”time out” medan domen överklagas.

Annons

Händelsen inträffade i april 2007 när politikern skulle hämta sina barn hos en kvinnlig vän till hans hustru. Enligt domen var han irriterad över att barnen hade lämnats där när hustrun skulle jobba.

När kvinnan öppnade dörren blev det bråk och kommunpolitikern kallade kvinnan för hora och hotade att mörda henne. Mannen tog sina barn och placerade dem i bilen. Han gick sedan tillbaka till kvinnan som undrade varför han var arg och inte tacksam över att hon tagit hand om barnen.

Mannen slog ett slag mot henne. Hon duckade och ramlade omkull. Mannen gav henne då tre hårda sparkar i underlivet. För att freda sig tog kvinnan en innebandyklubba och slog mot mannen.

En granne kom till hennes hjälp och larmade polisen. Efter detta hamnade kvinnan på sjukhus i två dagar och blev sedan sjukskriven i en månad på grund av smärtor i underlivet.

Mannen hävdar att han blev attackerad med sparkar och slag och att han sparkade henne i självförsvar.

Kommunpolitikern dömdes i förra veckan av Gävle tingsrätt till 100 timmars samhällstjänst för misshandel och olaga hot. Det kan jämställas med tre månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Mannen säger själv att han tänker behålla sina politiska uppdrag och att domen ska överklagas. Men enligt partiets ombudsman i Gävleborg har den dömde partikamraten gått med på att ta en paus från sitt politiska arbete.

– Vår överenskommelse är att han tar time out i väntan på resultat från hovrätten. Det innebär att han inte kommer att gå på möten av något slag, säger han.

Mer läsning

Annons